Petak, 12 Siječanj 2024
LAKŠE DO NASELJA

POČINJU RADOVI NA UREĐENJU CESTE ZA BOSANKU

POČINJU RADOVI NA UREĐENJU CESTE ZA BOSANKU Foto: Grad Dubrovnik


Grad Dubrovnik objavio je danas kako u ponedjeljak počinju radovi na uređenju ceste za Bosanku. Radi se o dionici od priključka na magistralu do križanja na ulazu u naselje Bosanka ukupne dužine 640 metara, a promet će ovom dionicom od ponedjeljka biti zatvoren. Kao alternativni pravac koristit će se cesta preko Brgata.

Radove vrijedne 364.187 eura izvodi tvrtka Tehnogradnja d.o.o., a ugovoreni rok izvođenja je 70 dana.

Uređenje puta za Bosanku dio je radova pojačanog održavanja prometnica koji se na više lokacija izvode na području Dubrovnika u prvoj polovici siječnja. Uz sanaciju mosta Ombla, ovi radovi uključuju i uređenje ulica Od Gaja i Gornji Kono te obnovu asfaltnog zastora u Trstenome. Uredit će se i cesta koja vodi do novoizgrađenog gradskog azila za nezbrinute i napuštene životinje.

Podsjetimo, za pojačano održavanje prometnica u Proračunu za 2024. godinu rezervirano je 2,4 milijuna eura odnosno 69 posto više sredstava nego u 2023. godini. Među ostalima, planirana je obnova asfalta u ulicama Iva Vojnovića, Andrije Hebranga, Obala Stjepana Radića, Vladimira Nazora, kralja Tomislava, Vatroslava Lisinskoga (s obnovom nogostupa te brojnih drugih).

jp