Petak, 11 Kolovoz 2023
Bivši ministar zdravstva Darko Milinović predvodio je liječnički tim

PACIJENTICI U GOSPIĆU ODSTRANJEN TUMOR TEŽAK 16 KILOGRAMA

Tim koji je izvršio operaciju Tim koji je izvršio operaciju Foto: Facebook


Iz bolnice u Gospiću je u četvrtak, devetog dana od rizične ginekološke operacije, otpuštena pacijentica iz čijeg je trbuha odstranjen preko 16 kilograma težak tumor, ona se osjeća dobro, a daljnje liječenje će ovisiti o patohistološkom nalazu, odnosno o tipu tumora, doznaje se u bolnici.

Ginekolog Darko Milinović, koji je tumor odstranio uz asistenciju ginekologinje Mirjane Vrkljan-Radošević, rekao je da je sve dobro prošlo zahvaljujući dobrim pripremama i stručnosti cijelog tima, jer se radilo "o velikom tumoru, najvećem ikad odstranjenom u Gospiću, ali i među najvećima u Hrvatskoj".

“Kod tako velikih tumora potisnuti su i pritisnuti svi organi u trbušnoj šupljini i treba poseban oprez da se primjerice mjehur ili velika krvna žila ne oštete rezom”, rekao je Milinović i pohvalio gospićku bolnicu, iako je, kako je rekao, riječ o relativno maloj bolnici.

Vrkljan-Radošević za Hinu je rekla kako sve ovisi o odnosu liječnik-pacijent, o povjerenju u bolnicu i njeno osoblje. Opisala je kako je pacijentici kod pripreme za operaciju jasno rekla: "Ovo nije prvi put da to radimo, vaši su nalazi takvi da vjerujem da se operacija može uspješno obaviti kod nas, ali samo o vama ovisi želite li da vas mi operiramo.”

Također je rekla da su sestre nakon operacije vagale tumor i da je teži od 16 kilograma.

Pacijentica Ivanka Murgić je za Hinu rekla da se odlično osjeća, da jednostavno lakše živi, te je objasnila da je zbog povjerenja u svoje ginekologe tu zahtjevnu operaciju odlučila obaviti u Gospiću.

“Naša je bolnica mala, ali imamo super doktore. U doktora Milinovića nisam ni malo sumnjala i zašto bih onda išla nekud dalje”, rekla je 58-godišnja Ivanka, majka dviju kćeri i četiri unučica.

Osim Darka Milinovića i Mirjane Vrkljan-Radošević u timu za operaciju bili su i dr. Srećko Marinković, tehničarka Monika Kovačević, instrumentarka Ana Ratković i instrumentar Ivica Lenić.

Milinović je poznat u javnosti zbog svoje političke karijere, a bio je i ministar zdravstva te potom ličko-senjski župan. On je i tijekom političke karijere radio u bolnici, uglavnom jedan dan u tjednu, te se potpuno vratio ginekologiji. Proljetos je kao drugi ginekolog u Hrvatskoj uspješno obavio odstranjenje maternice operacijom kroz rodnicu, primjenom nove metode v-NOTES, bez tzv. otvorene operacije.

(Hina)