Petak, 17 Ožujak 2023
BOLNICU SU OBIŠLI ŽUPAN DOBROSLAVIĆ, GRADONAČELNIK MILAN I RAVNATELJ OB DUBROVNIK BEKIĆ

Od prosinca u Dnevnoj bolnici Metković pregledano je 1.150 pacijenata iz doline Neretve

Od prosinca u Dnevnoj bolnici Metković pregledano je 1.150 pacijenata iz doline Neretve Foto: DNŽ


U Dnevnoj bolnici Metković, koja je otvorena u prosincu prošle godine, do danas je pregledano 1150 pacijenata. Dnevnu bolnicu su danas posjetili župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Grada Metkovića Dalibor Milan i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelja Đurđica Popović i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević.

- Obilježili smo na neki način tisućitog pacijenta, tj. konkretno ovdje je do danas pregledano 1150 pacijenata iz neretvanske doline i to samo potvrđuje da ovaj projekt, koji smo uspjeli realizirati, funkcionira onako kako je to i zamišljeno. Mislim da je to najbolja poruka svima onima koji su sumnjali u opravdanost i uspješnost otvaranja Dnevne bolnice u Metkoviću. - kazao je župan Dobroslavić te istaknuo kako je cilj svakako postignut.

Gradonačelnik Metkovića također se složio kako je ovo još jedan dokaz da je otvaranje Dnevne bolnice bilo više nego opravdano i potrebno.

- Našim sugrađanima značajno je jednostavnije dolaziti na preglede ovdje nego putovati u Dubrovnik, a ovaj broj to potvrđuje. Mi u Gradu brinemo o zdravstvenoj zaštiti naših sugrađana i kontinuirano radimo na poboljšanju zdravstvene zaštite, pa i kroz proračun svake godine izdvajamo 500 tisuća kuna, a tako ćemo nastaviti i dalje. - kazao je Milan.

- Broj pacijenata koji je pregledan dosada u Dnevnoj bolnici u Metkoviću dokaz je da radimo dobrim tempom. - istaknuo je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić te dodao kako je dnevni ritam otprilike 15 pacijenata, kada su dani s po dva specijalista i više, a što je otprilike i broj obrađenih pacijenata i kod specijalista u dubrovačkoj bolnici.

- Dakle, 1150 pregledanih pacijenata, 60 malih kirurških zahvata i mi smo uhvatili ritam koji je održiv, a u skladu s kadrovskim kapacitetima naše bolnice. Nama je održivost Dnevne bolnice u Metkoviću najvažnija, pa nekim danima u tjednu imamo i po dva specijalista, kao što je to npr. danas. - kazao je ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić.

Podsjetio je i na djelatnosti koje su pacijentima Doline Neretve dostupne u Dnevnoj bolnici: interna medicina, kardiologija, vaskularna, torako-vaskularna i plastična kirurgija, traumatologija, ortopedija, psihijatrija i dermatologija te dodao kako se radi i na dodatnim djelatnostima: „Želimo dovesti i anesteziologa kako bi se ovdje radili pred-operativni anesteziološki pregledi.“

JP