Petak, 31 Ožujak 2023
NOVA ATRAKCIJA ZA AVANTURISTE NA PELJEŠCU

Od Podvlaštice do Vlaštice uredit će se pješačko - biciklistička staza

Staza će voditi od Podvlaštice do prijevoja Vlaštice Staza će voditi od Podvlaštice do prijevoja Vlaštice Foto: JP
Piše:

Općina Orebić postaje bogatija za još jednu turističko rekreacijsku ponudu. Naime, uskoro započinje uređenje edukativne pješačko – biciklističke staze od zaseoka Podvlaštica do prijevoja Vlaštica, a koja će svim rekreativcima omogućiti bar sat vremena zanimljivog pješačenja. S prijevoja Vlaštica pruža se vrlo impresivan pogled na Pelješki i Neretvanski kanal.

- Radi se o uređenju već postojeće staze od naselja Podvlaštice do prijevoja Vlaštica namijenje biciklistima, pješacima, odnosno planinarima. Ukupna vrijednost tog projekta iznosi dva milijuna kuna (265 tisuća eura), od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira u iznosu od 1,6 milijuna kuna (212 tisuća eura), dok je ostatak sredstava osiguran iz općinskog proračuna. – rekao je za Južni načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić.

On nadalje podsjeća kako je to dio šireg projekta kojeg je nositelj Dubrovačko – neretvanska županija, a kojim se planira doprinijeti izgradnji zelenije i klimatski neutralnije županije kroz uređenje okoliša.

- Ovaj projekt provodimo kako bismo pratili europske trendove a to znači što zelenije, a klimatski što povoljnije. Za Orebić je to jako bitno jer smo turistički privlačna destinacija. - kazao je Ančić.