Petak, 03 Ožujak 2023
UDRUGA OBITELJI DJECE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Od HDZ-ove zastupnice traži se isprika zbog diskriminatornih izjava

Ljubica Lukačić Ljubica Lukačić Foto: Damir Krajač / CROPIX


Udruga obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Sjena zatražila je u petak ispriku HDZ-ove saborske zastupnice Ljubice Lukačić zbog "njezinih diskriminirajućih izjava i stavova vezanih za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom".

Lukačić je, naime, ranije danas nerealnom nazvala mogućnost da roditelji njegovatelji, uz status koji ostvaruju, ostvare i status osobnog asistenta za dijete te je rekla da "osobni asistent mora biti dostupan onim osobama s invaliditetom ili djeci s teškoćama u razvoju koji se mogu uključiti u zajednicu".

"Saborska zastupnica Ljubica Lukačić, osoba s invaliditetom, trebala bi znati da svaka osoba s invaliditetom pa i djeca s teškoćama u razvoju trebaju imati ista prava i mogućnosti uključivanja u zajednicu kao i bilo koji drugi građanin ove države", poručuju iz udruge Sjene.

Bar bi, kažu, ona zbog vlastitog iskustva života s invaliditetom i ograničenja koja takav život nosi trebala biti predvodnik i zagovaratelj prava osoba s invaliditetom u RH.

Lukačić zaboravlja da ukoliko je njoj dobro, to ne znači da je dobro i drugima. Vjerujemo da je svojim izjavama dokazala kako nema potrebno znanje i iskustvo zbog kojega sjedi u prvim redovima Sabora i radi na štetu pravima osoba s invaliditetom, zaključuje se u priopćenju.

(Hina)