Petak, 07 Lipanj 2024
KROZ PROJEKT „UMJETNOST BEZ GRANICA”

OBNOVIT ĆE SE DIO ZGRADE PODRUČNE ŠKOLE ROGOTIN

Područna škola Rogotin Područna škola Rogotin Foto: Google Earth


U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Mostaru nedavno je upriličena svečana dodjela ugovora o sufinanciranju projekata iz Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu. Program pridonosi osnaživanju pograničnog područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, njihovom gospodarskom i svekolikom razvoju, osigurava pretpostavke za jačanje konkurentnosti i ostvarenje prekograničnih razvojnih potencijala te potiče aktivaciju svih dionika na zajedničkom radu za dobrobit hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Tako je odobren i projekt „Umjetnost bez granica” kojim će se poboljšati uvjeti školovanja učenika Područne škole Rogotin sanacijom dijela zgrade obrazovne ustanove.

Adaptacija unutar škole obuhvaća građevinsko - obrtničke radove na sanaciji postojećeg prostora koji je derutan, a dio kojeg će se prenamijeniti za novu učionicu. Nadalje, adaptirat će se postojeći toalet, na svim prostorijama škole će se postaviti novi vanjski otvori, te će se zamijeniti dotrajali električni radijatori čime se dobivaju energetski učinkovitiji prostori.

Ciljevi projekta su poboljšanje uvjeta školovanja učenika Područne škole Rogotin i studenata Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega kroz sanaciju dijela trošnih obrazovnih ustanova.

Vrijednost radova iznosi 177.642 od čega je kroz projeket za Dubrovačko – neretvansku županiju kao nositelja osigurano 70.092 eura, a projektni partner je Sveučilište u Mostaru.

JPA