Srijeda, 21 Rujan 2022
PONIŠTEN NATJEČAJ ZA NAČELNIKA PU DUBROVAČKO – NERETVANSKE

Nema drame u PU dubrovačko – neretvanskoj, kandidati jednostavno – nisu prošli komplicirani pismeni ispit

Ivan Pavličević Ivan Pavličević Foto: JP/arhiva
Piše:

Cijela medijska drama stvorila se danas nakon što je objavljeno kako je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poništio pet natječaja za izbor načelnika policijskih uprava među kojima je i onaj za načelnika PU dubrovačko – neretvanske. Drama je stvorena oko toga, nakon što novi načelnik nije izabran, a dosadašnjem načelniku, odnosno Ivanu Pavličeviću je prije nekoliko dana istekao mandat, tko to vodi PU dubrovačko – neretvansku. Kako neslužbeno doznajemo, a što je nekako i logično, kao vršitelj dužnosti vodi je dosadašnji načelnik Pavličević, a i da nije tako, Policijska uprava dubrovačko – neretvanska ima cijeli niz načelnika odjela koji i dalje obavljaju svoj posao tako da zastoja nema, uostalom kao što to rade i kad je načelnik odsutan, npr. na godišnjem odmoru.

Uglavnom, natječaj je poništen jer dvojica kandidata, od trojice prijavljenih, koji su izašli na testiranje, isto nisu prošli. Jedan od te dvojice kandidata je i Ivan Pavličević. Kao i drugi kandidat, on, neslužbeno doznajemo, nije uspio proći opsežni i komplicirani pismeni dio ispita. Naravno, ne radi se i da – ne pitalici niti kvizu pa se, barem kad je riječ o PU dubrovačko – neretvanskoj, ne radi o nekakvooj uroti niti „sukobu klanova” kako je neuspjeh natječaja predstavljen u pojeidnim medijima. Pismeni dio ispita je naime transparentan i kandidati ga jednostavno – nisu prošli, ma koliko god je primjerice, prema informacijama kojima raspolažemo, Pavličeviću za to nedostajala doslovno sitnica.

Novi natječaj, koji je inače interan, odnosno na njega se mogu javiti samo djelatne osobe u policiji, bit će vrlo brzo raspisan.