Četvrtak, 16 Ožujak 2023
NAJAVE ZA SEZONU SU ODLIČNE, ISTAKNUO JE ŽUPAN NIKOLA DOBROSLAVIĆ

Na jugu se očekuje bolja sezona od one 2019., ali radna snaga je problem

Na jugu se očekuje bolja sezona od one 2019., ali radna snaga je problem Foto: Tonći Plazibat / CROPIX
Piše:

Prošle godine u siječnju župan Nikola Dobroslavić bio je blizu kada je prognozirao kako će turistička sezona biti na razini 80 posto ostvarenih noćenja u rekordnoj 2019. godini. Na kraju je prošlogodišnja sezona bila još bolja jer je broj noćenja dosegao 87 posto u odnosu na predpandemijsku godinu. Za sezonu koja je pred vratima Dobroslavić smatra kako će u konačnici biti bolja od 2019.

- Uvjeren sam da će rezultat koji ćemo ostvariti u sezoni pred nama biti bolji nego 2019. godine. Najave za sezonu koja je pred nama su odlične. Bio sam na turističkom sajmu u Berlinu, koji je glavni, najveći na svijetu i procjene za sezonu koja dolazi su doista dobre i optimistične. - rekao je župan te se osvrnuo na problem s nedostatkom radne snage koji za turistički i ugostiteljski sektor postaje sve teže rješiv.

- Imamo dakako problem radne snage i vjerujem da će ga poduzetnici riješiti na ovaj ili onaj način. Ne možemo pobjeći od stanja u kojem jesmo. Nemamo domaće radne snage, međutim, očekujemo angažman svih poduzetnika. - kazao je.

Istaknuo je kako je za uspjeh u turizmu za pandemije velikim dijelom zaslužna i Vlada.

- Zahvalni smo Vladi koja je u covid krizi održala turizam i gospodarstvo brojnim mjerama i potporama, a zahvalni smo i poduzetnicima što su uspjeli održati kvalitetu usluge, bez obzira na teškoće. Županija je naravno, pridonijela brojnim mjerama, kao i ostale jedinice lokalne samouprave u našoj Županiji i očekujemo jednu odličnu turističku godinu i za nju se moramo još kvalitetnije pripremiti. - rekao je župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić.