Srijeda, 24 Siječanj 2024
U DVA AUTOMOBILA ČEŠKIH REGISTARSKIH OZNAKA

MOLDAVAC I UKRAJINAC UHIĆENI U METKOVIĆU, PREVOZILI IMIGRANTEPolicijski službenici Postaje granične policije Metković su jučer u prijepodnevnim satima na području Metkovića zaustavili dva osobna vozila čeških nacionalnih oznaka. Vozilima su upravljali 33 - godišnji državljanin Moldavije i 53 - godišnji državljanin Ukrajine, a u njihovim vozilima je zatečeno više stranih državljana za koje se posumnjalo da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

„Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da su osumnjičeni vozači za unaprijed dogovorenu novčanu naknadu strane državljane preuzeli u vozila, s ciljem daljeg prevoženja u zemlje Zapadne Europe.
Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o strancima. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ dvojica osumnjičenih vozača su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.” - piše u priopćenju PU dubrovačko – neretvanske.

jp