Utorak, 23 Siječanj 2024
IMOVINSKE KARTICE

METKOVSKI GRADONAČELNIK DRUGIH PRIMANJA OSIM PLAĆE NEMA

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan Foto: Denis Jerković / CROPIX
Piše:

Do kraja siječnja svi politički dužnosnici moraju predati nove imovinske kartice, a Južni objavljuje trenutno stanje kod svih načelnika i gradonačelnika.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan (HDZ) za svoju dužnost prima mjesečnu plaću u neto iznosu od 1.753 eura. Milan nema drugih prihoda, a nema ni poslovnih udjela, dionica, vrijednosnih papira i sl. dok od pokretnina posjeduje automobil Volkswagen Passat iz 2013. godine, vrijedan 10.617 eura.

Metkovski gradonačelnik nema ni osobne štednje, a u imovinskoj kartici naveo je štednju supruge u iznosu od 7.000 eura. Supruga Dalibora Milana također posjeduje automobil Renault Scenic iz 2015. godine, vrijedan 7.167 eura. Supruga metkovskog gradonačelnika zaposlena je u Neretvanskom slivu d.o.o. te njena primanja iznose 1.118 eura mjesečno.

Od nekretnina Dalibor Milan posjeduje građevinsko zemljište u susjednoj Bosni i Hercegovini gdje u Blidinju ima 323 četvorna metra vrijedna ukupno oko 4.200 eura prema procijenjenoj vrijednosti u imovinskoj kartici. Milan je to zemljište kupio kreditom, a trenutno, što se kredita tiče, vraća onaj koji je podigao prošle godine na rok od 120 mjeseci u iznosi od 35.000 eura s ratom od 367 eura uz kamatu od 4,8 posto kod Raiffeisen banke.