Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023
POLICAJCI IH ZATEKLI NA PRIMOPREDAJI

Metkovski diler bježao policiji zajedno s mušterijom, nisu daleko stigli

Zaplijenjena droga Zaplijenjena droga Foto: PU DN


Metkovski policajci uhitili su dilera koji im je pokušao pobjeći zajedno s mušterijom, a nakon što su ih zatekli prilikom primopredaje marihuane. Posljedica svega bio je i pretres kuće 53-godišnjeg dilera te je tom prilikom pronađeno 1,17 kilograma „trave”.

Kako navodi PU dubrovačko – neretvanska, „u večernjim satima u petak, 27. siječnja, policijski službenici Policijske postaje Metković uočili su 53-godišnjaka u Sportskoj ulici u Metkoviću prilikom prodaje marihuane 47-godišnjaku za iznos do 70 eura. Vidjevši policijske službenike, 47-godišnjak je kupljenu drogu odbacio na tlo pored sebe, a kada su im policijski službenici priopćili da su uhićeni, obojica muškaraca su se počeli udaljavati s mjesta zaticanja oglušivši se na naredbe policijskih službenika”.

Ubrzo su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Metkoviću pretražena je obiteljska kuća i pomoćni objekti koje koristi 53-godišnjak kada je pronađena kuhinjska vaga s tragovima marihuane i ukupno 1,17 kg marihuane koja je bila pakirana u veći broj manjih pvc vrećica, spremnih za preprodaju konzumentima s područja Metkovića.

Osim toga, policijski službenici PP Metković su u toaletu caffe bara, u blizini kojeg se prodaja marihuane odvijala, pronašli skriveno još 14 g marihuane, koju je tu sakrio spomenuti 47-godišnjak, inače gost navedenog caffe bara.

„Sva pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a 47-godišnjak je prekršajno prijavljen sukladno Zakonu o suzbijanju droga, dok je 53-godišnjak kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.” - navodi policija.

md