Utorak, 18 Lipanj 2024
LUŠKI VESLAČ U VELIKOJ JE FORMI

LUŠKI DANI NA BLEDU, VITO PRIŽMIĆ OSVOJIO PRVU MEDALJU S REPREZENTACIJOM, JOSIPA JURKOVIĆ TRI PUTA NA POSTOLJU

Nino Varat i Vito Prižmić / arhivska fotografija Nino Varat i Vito Prižmić / arhivska fotografija Foto: Ronald Goršić / CROPIX


Od kada je u Zagrebu, a to je od jeseni prošle godine, za našeg Velolučanina i veslačkog reprezentativca Vita Prižmića može se reći da je razdoblje od proteklih desetak dana rezultatski bilo najbolje, piše Nenad Kosović na portalu Marko Polo Sport.

Zagrebački student, dijete Veslačkog kluba Ošjak, a od prošle godine član Veslačkog kluba Mladost sudjelovao je na dva renomirana veslačka natjecanja i okitio se s tri medalje. Prije desetak dana veslao je na Međunarodnoj veslačkoj regati Jumbo u Zagrebu. Prvog dana u disciplini lakih samaca zauzeo je drugo mjesto, a sutradan su on i klupski mu kolega iz Mladosti Nikola Kontrec u dvojcu na pariće u kategoriji lakih seniora uvjerljivom pobjedom osvojili zlatnu medalju i time osigurali nastup u dresu reprezentacije Hrvatske na poznatoj međunarodnoj regati na Bledu u Sloveniji.

Ista je pak održana proteklog vikenda na kojoj su Vito i Nikola u seniorskoj konkurenciji predstavljali Hrvatsku. Među brojnim posadama dvojca na pariće najbolja je bila posada Austrije. Svega nekoliko sekundi kasnije u cilj ušli su Vito Prižmić i Nikola Kontrec, zauzeli izvrsno drugo mjesto i okitili se srebrnom medaljom. Velolučaninu je ovo ujedno i prva medalja u dresu reprezentacije Hrvatske! Dakako i sjajan poticaj i motiv za dalje, za nove veslačke uspjehe. Ono što mu nakon kratke pauze slijedi i na što će najviše biti koncentriran pripreme su za Europsko Sveučilišno prvenstvo koje će se krajem kolovoza održati u Zagrebu.

Na Bledu je proteklog vikenda nastupila i Velolučanka, članica Veslačkog kluba Trešnjevka i državna reprezentativka Josipa Jurković, ovaj put sama bez sestre Ivane. Osvojila je tri medalje. U disciplini dvojaca zajedno s Dorom Dragičević osvojila je zlatnu medalju, u disciplini samaca srebrnu medalju, a medaljom istog sjaja Josipa se okitila i u ženskom klupskom četvercu zajedno s Dorom Dragičević, Anamarijom Popko i Dorom Bjelkanović.

JP