Subota, 04 Veljača 2023
BLATO MORA ISKORISTITI TO ŠTO JE BRANKO BAČIĆ MINISTAR, KAŽE FRANCISKA JURIŠIĆ BAČIĆ

Je li Branko Bačić spasio projekt Sitnice?

Na Općinskom vijeću povela se rasprava koliko je Branko Bačić zaslužan za projekt Sitnice Na Općinskom vijeću povela se rasprava koliko je Branko Bačić zaslužan za projekt Sitnice Foto: JP arhiva i Goran Mehkek / CROPIX
Piše:

Nakon što je imenovan ministrom graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša, negdašnjem načelniku Općine Blato sa sjednice tamošnjeg Općinskog vijeća čestitku je uputila HDZ-ova vijećnica Franciska Jurišić Bačić. Načelniku Šeparoviću savjetovala ja da za Općinu iskoristi priliku što je Blaćanin ministar, a povela se i polemika je li Branko Bačić pomogao oko projekta sanacije Sitnice.

- U ime Kluba vijećnika HDZ-a i svoje osobno, čestitam našem sumještaninu Branku Bačiću na imenovanju i mislim da je ovo prvi put u povijesti Blata da imamo potpredsjdenika Vlade. Ovo je velika stvar za naše mjesto. - rekla je Jurišić Bačić te potom savjetovala načelniku Anti Šeparovću da surađuje s ministrom Bačićem.

- Iskreno se nadam da će načelnik uvidjeti priliku koja se sad ponudila Blatu i da će je iskoristiti. Znamo da ste je dosad iskoristili dva puta, prvi put kad vas je trebalo prvi put podržati za načelnika i drugi put kad je trebalo spasiti projekt Sitnica. - kazala je Jurišić Bačić, kojoj je potom načelnik Šeparović rekao da govori neistine.

- Ja sam Branku Bačiću čestitao na izboru za ministra. Ovo što govorite je potpuno u suprotnosti s istinom da je on spasio projekt Sitnice. Svi znamo istinu, ali bitno je da sam uspio da se taj deponij nakon vašeg debelog neuspjeha ostvari. - rekao je Šeparović.

Reagirao je potom i predsjednik Vijeća Želimir Bosnić koji je kazao da je nedavno imenovani ministar Bačić itekako zaslužan za projekt Sitnica.

- Načelnik je rekao da HDZ nije uspio sanirati Sitnicu. HDZ, odnosno tadašnji načelnik, koji je bio član HDZ-a, kupio je zemljište, osigurao građevinsku dozvolu da biste vi mogli početi raditi na Sitnici. Isto tako vam je osigurao i jedan predračun na kojem je stajalo da će to koštati 30 milijuna kuna, a Vi ste tvrdili da će to koštati 20 milijuna kuna i na kraju je koštalo skoro 40 milijuna kuna. Istina je da je Branko Bačić sa svojim utjecajem uspio riješiti tih 10 milijuna kuna koji su nedostajali za Sitnicu, za sanaciju deponija i nemojte optuživati za ono za što nemate argumente nego iznosite neistine. - rekao je Šeparoviću Bosnić nakon čega je Šeparović Bosniću odgovorio kako su njegove tvrdnje neistinite.

- Vaše tvrdnje ne da nisu istinite nego su u suprotnosti s događajima na Sitnici. Zemljište koje kupljeno nije bilo dovoljno, a građevinska dozvola je bila, ali se projekt promijenio i nije valjao za ništa radi obuhvata. S tom građevinskom dozvolom se nije moglo raditi jer je granica obuhvata bila puno šira, a Vi to ne znate jer niste bili zainteresirani, ni Vi, ni vaša stranka, ljubomorni na ono što je Svjetska banka dala Općini Blato i na ono što smo postigli. To daleko nadilazi nekakve vaše vizije da nitko bez vas ništa ne može. - rekao je Šeparović, ponovivši po tko zna koji put kako će u javnost izaći istina o Sitnici.

- Iz Svjetske banke će izaći istina tko je blokirao na nekoliko mjeseci radove na sanaciji Sitnice i onda će se mnogi crveniti, mnogi će se crveniti i mislim da im neće biti nimalo ugodno kad čelni ljudi Svjetske banke to kažu.- najavio je Šeparović, kojemu je Bosnić rekao da širi neistine.

- Vi opstajete na vlasti jedino zbog toga što širite neistine. Ostali ste bez sredstava jer ste se preračunali, jer ste tvrdili projekt košta 20, a ne 30 milijuna kuna. Nemojte iznositi neistine, samo stvarate zlu krv u Blatu i podmećete, a to nam ne treba. - rekao je Bosnić.