Četvrtak, 27 Srpanj 2023
Riječ je o državljanima BiH

IZMEĐU OPUZENA I ROGOTINA UHIĆENI KRIJUMČARI LJUDIU koordiniranoj akciji koju su u ponedjeljak, 25. srpnja, u ranim jutarnjim satima proveli policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja, policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice – jug i policijski službenici Postaje granične policije Metković, na državnoj cesti D-8 između Opuzena i Rogotina zaustavljena su četiri vozila. Sva četiri vozila bila su BiH nacionalnih oznaka i njima su upravljali državljani BiH, a u vozilima su se nalazili strani državljani, zbog čega se posumnjalo u nezakonito prebacivanje osoba te su svi zatečeni uhićeni i dovedeni na kriminalističko istraživanje. - izvijestila je PU dubrovačko – neretvanska.

Prvim zaustavljenim vozilom je upravljao 47-godišnjak i u tom vozilo nije bilo putnika. Utvrđeno je kako je to vozilo bilo tzv. prethodnica angažirano kako bi ostalima davao informacije o policijskim ophodnjama na ruti njihovog kretanja prema Italiji koja im je bila krajnje odredište.

U preostalim vozilima, kojim su upravljali državljani BiH u dobi od 48, 34 i 66 godina nalazili su se strani državljani, ukupno njih 13, za koje je utvrđeno da su državnu granicu između RH i BiH prešli nezakonito, izbjegavajući granične prelaze.

„Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ sva četvorica državljana BiH su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku, a prema stranim državljanima proveo se postupak sukladno Zakonu o strancima.” - navodi PU.

JP