Subota, 23 Ožujak 2024
PODUZEĆE ĆE I DALJE VODITI PRIVREMENI UPRAVITELJ KOJI SE NIJE NI JAVIO NA NATJEČAJ

IAKO SE JEDINI JAVIO NA NATJEČAJ MARINO SARDELIĆ NIJE IMENOVAN DIREKTOROM EKA

Marino Sardelić Marino Sardelić Foto: Eko Blato i arhiva Južni
Piše:

Iako se jedini javio na natječaj, zadovoljio uvjete i prošao na razgovoru, Marino Sardelić nije izabran za direktora Eka. Za izbor mu je bila potrebna podrška vijećnika na sjednici blatskog Općinskog vijeća koju nije dobio s obzirom da su HDZ-ovi vijećnici, koji imaju većinu, bili protiv ovog imemnovanja. Na čelu Eka do daljnjega tako očito ostaje privremeni upravitelj Franko Favro.

Dok svi gradonačelnici i načelnici u Županiji temeljem zakona imaju pravo imenovati i razrješavati članove skupština i direktore trgovačkih društava u svom vlasništvu, blatski općinski načelnik Ante Šeparović to ne može. Ovlast koju imaju ostali čelnici jedinica lokalnih samouprava njemu je, izmjenom akata, oduzela HDZ-ova većina u Općinskom vijeću.

Nakon što Marina Sardelića nisu htjeli reizabrati za direktora Eka, na njegovo su mjesto postavili Franka Favra kao privremenog upravitelja te blatske komunalne tvrtke. Nakon provedenog javnog natječaja nisu htjeli potvrditi ni članove Nadzornog odbora društva koje je odabrao načelnik Šeparović pa je njihova odluka da odbiju načelnikov prijedlog o imenovanju Marina Sardelića za direktora Eka posve očekivana.

Iako se bivši direktor Eka jedini javio na natječaj na kojem je zadovoljio sve uvjete, to će komunalno društvo, do daljnjega, voditi privremeni upravitelj Franko Favro. No, nejasno je zašto se Favro nije javio na natječaj za direktora Eka, osim možda ako ne zadovoljava potrebne uvjete.