Subota, 28 Listopad 2023
Potpisan je kolektivni ugovor kojim su povećane i plaće djelatnika

HOĆE LI POVEĆANJE PLAĆA U DJEČJEM VRTIĆU OREBIĆ UTJECATI NA CIJENU? EVO ŠTO KAŽE NAČELNIK

Dječji vrtić Orebić Dječji vrtić Orebić Foto: Razvojna agencija Općine Orebić
Piše:

Općina Orebić potpisala je kolektivni ugovor s djelatnicima predškolske ustanove Dječji vrtić Orebić. Načelnik Tomislav Ančić ističe kako povećanje plaća neće utjecati na cijenu vrtića.

- Povećanje plaća neće utjecati na cijenu vrtića. Dakle, roditelji mogu biti mirni, cijena vrtića se neće povećavati. Inače, potpisivanjem kolektivnog ugovora smo praktički izjednačili plaće u vrtićama s plaćama zaposlenih u osnovnim školama. Svjedoci smo da i vrtići i škole imaju problema s kadrovima. Dok vrtićima fali teta, kuharica i čistačica, u školama fali nastavnika i profesora, a problemi su još i veći ako im plaće nisu usklađene sa zakonom. - rekao je Ančić.

Istaknuo je kako je rješavanje pitanja s nedostajućim kadrovima u vrtićima za Općinu veliki izazov.

- Plaće su povećane već za mjesec rujan, a kad su u pitanju problemi, primjerice, Dječji vrtić u Potomju nije mogao raditi do 15 sati jer je falilo kadra. Teško je naći adekvatne kadrove, a potrebe za produženim boravkom djece nisu male jer roditelji rade, sve je manje i baka servisa, jer i bake i djedovi sve češće rade i potrebe za produženim boravkom su opravdane. - rekao je načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić.