Četvrtak, 09 Studeni 2023
Na snimci sigurnosnih kamera vidi se kako osumnjičenik trči uz Katsurisa i sudara se s njim

GRCI UHITILI HULIGANA ZA KOJEG SUMNJAJU DA JE UMIJEŠAN U UBOJSTVO KATSURISA

Privođenje huligana Dinama ovog ljeta Privođenje huligana Dinama ovog ljeta Foto: Ronald Goršić / CROPIX


Policija je uhitila muškarca, navijača AEK-a, i nastavlja istragu o njegovoj mogućoj umiješanosti u ubojstvo 29-godišnjeg Mihalisa Katsurisa u kolovozu, javljaju grčki mediji u četvrtak.

Katsurisa su izbole nepoznate osobe tijekom sukoba suparničkih skupina nogometnih huligana, navodi portal ekathimerini.com.

Na snimci sigurnosnih kamera vidi se kako osumnjičenik trči uz Katsurisa i sudara se s njim dok ga jure huligani zagrebačkog Dinama i Panathinaikosa.

Nakon toga je ozlijeđen i hospitaliziran sa slomljenim rukama i nogama, a također je dao iskaz kao svjedok.

Policija namjerava dobiti njegov uzorak DNK kako bi ga usporedila s uzorkom pronađenim na nožu s mjesta tučnjave koji također sadrži tragove Katsourisove krvi.

Očekuje se da će osumnjičenik biti zadržan u istražnom zatvoru budući da ga se tereti i za sudjelovanje u sukobima navijača AEK-a i PAOK-a na utakmici grčkog kupa u Volosu u svibnju.

Nakon što je navijač AEK-a Mihalis Katsuris 7. kolovoza ubijen u neredima uoči kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka, u Grčkoj su uhićena 102 navijača zagrebačkog Dinama koji u zatvorima čekaju završetak istrage.

(Hina)