Utorak, 06 Lipanj 2023
Nakon nedavne poplave

GRAD PLOČE: PROGLAŠENA JE PRIRODNA NEPOGODA

Nedavna poplava u dolini Neretve Nedavna poplava u dolini Neretve Foto: Grad Ploče


Nakon obilnih kiša koje su sredinom svibnja pogodile šire područje Grada Ploča i uzrokovale poplave i značajnu materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama te nastavno na prijedlog gradonačelnika Miše Krstičevića, a sukladno preporuci Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, s današnjim danom, 6. lipanja, župan dubrovačko - neretvanske županije Nikola Dobroslavić donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode.

„Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, Grad Ploče poziva sve oštećenike na prijavu štete gradskom povjerenstvu u pisanom obliku, na propisanom obrascu, najkasnije u roku od osam dana od donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode, odnosno do 14. lipnja 2023. Obrazac (PN Obrazac) na kojem se prijavljuje šteta od prirodne nepogode propisan je Pravilnikom o registru šteta od prirodnih nepogoda i može se preuzeti na službenim stranicama Grada Ploča, na ovoj poveznici. Ispunjeni obrazac potrebno je poslati na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.” – navode iz pločanske gradske uprave.ž

„Obrazac će biti dostupan i u fizičkom obliku u predvorju Gradskog poglavarstva na adresi Trg kralja Tomislava 23, 20340 Ploče. Ispunjeni obrazac potrebno je dostaviti u prostorije Gradskog poglavarstva, 2. kat, lijevo, u sobu broj 2. Dodatne informacije moguće je dobiti na broj telefona: 020 676 303.” - navode iz Grada Ploča.

- Grad Ploče cijelo je vrijeme aktivno bio uključen u procjene i u saniranje štete od poplava nastalih sredinom svibnja. Ono što se tada činilo najizvjesnijim, danas je dobilo službenu potvrdu i proglašena je elementarna nepogoda. Pozivam sve čiji su nasadi pretrpjeli štetu da ispune obrazac i tako ostvare preduvjete za određeno obeštećenje. - poručio je gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević.

JP