Ponedjeljak, 11 Ožujak 2024
POVEĆAN JE I CENZUS

GRAD METKOVIĆ DODIJELIT ĆE USKRSNICE UMIROVLJENICIMA

Gradonačelnik Metkovića Dalibor MIlan Gradonačelnik Metkovića Dalibor MIlan Foto: Denis Jerković / CROPIX


Grad Metković treću godinu zaredom dodijelit će uskrsnice umirovljenicima s najnižim mirovinama, kaže danas gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

- Kontinuirano povećavamo cenzus za ostvarivanje prava pa će tako ove godine pravo na uskrsnicu ostvariti umirovljenici s mirovinom do 400 eura. Izuzetno sam zadovoljan što će povećanje cenzusa omogućiti da veći broj naših umirovljenika dobije uskrsnicu, a Grad Metković će i dalje aktivno sudjelovati u poboljšanju kvalitete njihova života. - dodaje Milan.

Grad Metković je prvi put dodjeljivao uskrsnice umirovljenicima 2022. godine, a cenzus je tada bio 291,99 eura. U 2023. godini cenzus za dodjelu uskrsnice je bio 332 eura.

- Ove godine opet smo povećali cenzus te ćemo isplaćivati uskrsnicu svim umirovljenicima s mirovinom do 400 eura na sljedeći način, odnosno mirovljenicima s iznosom mirovine do 270 eura isplatit će se uskrsnica od 60 eura, umirovljenicima s iznosom mirovine od 270,01 eura do 400 eura isplatit će se uskrsnica od 40 eura. - objavio je gradonačelnik Milan.

Uskrsnice će se dodjeljivati putem Hrvatske pošte te će ih umirovljenici koji ostvaruju pravo na njih dobiti na kućnome pragu.

dm