Nedjelja, 19 Ožujak 2023
VELA LUKA SLAVI BLAGDAN SVETOG JOSIPA I DAN OPĆINE

FOTO / Uz Dan Općine Vela Luka dodijeljena javna priznanja i proglašeni najbolji sportaši

FOTO / Uz Dan Općine Vela Luka dodijeljena javna priznanja i proglašeni najbolji sportaši Foto: Davor Mladošić


Uz blagdan svetoga Josipa i Dan Općine Vela Luka na svečanoj Sjednici Općinskog vijeća održanoj u subotu u Osnovnoj školi Vela Luka zaslužnim pojedincima dodijeljena su javna priznanja te su proglašeni i najbolji sportaši i sportašice za prošlu godinu. Priznanja su dodijelili načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić i predsjednik Općinskog vijeća Zoran Manestar.

Velolučanima su Dan općine došli čestitati brojni gosti među kojima i potpredsjednica Sabora Sabina Glasovac, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić, načelnik susjednog Blata Ante Šeparović i drugi.

Javno priznanje za pojedinačno izvanredno postignuće u protekloj 2022. godini dodijeljeno je studentici Dori Maroš za osmišljavanje i uspjeh poduzetničkog projekta „Just H2O“.

Udruzi maslinara Vela Luka dodijeljeno je javno priznanje za kolektivno izvanredno postignuće u protekloj godini, odnosno za zaštitu lumblije na razini Europske unije.

Javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje pravnim osobama za najmanje 30 godina uzornog kontinuiranog djelovanja na području općine dodijeljeno je Klapi Ošjak za njihov dugogodišnji rad, izvanredna postignuća i promociju Vele Luke.

Javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje pojednicima za najmanje 40 godina uzornog kontinuiranog djelovanja na području općine dodijeljeno je Merici Cetinić za njezin volonterski rad u društvenom životu mjesta te Katarini Perčić za njezin čak sedamdesetogodišnji volonterski i humanitarni rad

Za najuspješnijeg sportaša izabran je vaterpolist Vid Borovina, najbolji igrač Vaterpolo kluba Vela Luka, koji je ujedno nastupao i za KPK Korčula i u juniorskoj i seniorskoj momčadi .

Kadetkinje Stolonteniskog kluba Lučica, Lara Matas, Rina Žuvela i Franka Dragojević najbolja su ženska ekipa. Prošle godine bile su ekipne prvakinje Dalmacije, a na Prvenstvu Hrvatske osvojile su šesto mjesto.

Najuspješnija mješovita sportska ekipa u 2022. je kadetska ekipa Vaterpolo kluba Vela Luka. Naime, prošle godine mješovita kadetska ekipa VK Vela Luka u sastavu dječaka i djevojčica rođenih 2007. i godina kasnije, drugi put zaredom postala je županijski prvak u svojoj kategoriji. U ovom uspjehu sudjelovalo je 40 djece pod vodstvom trenera Ante Berkovića.

dm