Subota, 08 Lipanj 2024
PROIZD, OŠJAK I GUBEŠA BILI SU NA DNEVNOM REDU U SUBOTU

Foto / PROJEKT 104 DALMATINCA, DINA LEVAČIĆ PLIVALA JE I OKO OTOKA U DUBROVAČKO – NERETVANSKOJ ŽUPANIJI

Foto / PROJEKT 104 DALMATINCA, DINA LEVAČIĆ PLIVALA JE I OKO OTOKA U DUBROVAČKO – NERETVANSKOJ ŽUPANIJI Foto: Anđela Šćepanović / CROPIX i SkyGorilla Media / FB Dina Levačić


Plivačica Dina Levačić 24. travnja krenula je s projektom „104 Dalmatinca”, riječ je o plivačkom pothvatu kojim namjerava plivati oko 104 otoka i hridi, a u subotu je u Veloj Luci plivala oko Proizda, Ošjaka i otočića Gubeše.

Njen projekt je humanitarnog karaktera, svatko tko želi može se uključiti „kupovinom” otoka, odnosno donacijama koje će biti na kraju dodijeljene udrugama koje se bave očuvanjem otoka i njihove prirode. Dina Levačić nada se kako će 104 otoka obići plivajući do sredine studenoga.

Krenula je 24. travnja iz Splita, plivajući oko hridi Ježinac, a u Dubrovačko – neretvanskoj županiji nisu otoci u velolučkom akvatoriju jedini koje je posjetila. Plivala je Dina u Malostonskom zaljevu oko Otoka života i Otoka ljubavi, bila je i na Mljetu, plivala oko otočića Sv. Marija, ali i hridi Kula, u korčulanskom arhipelagu plivala je oko Badije, posjetila je i Gubavac, u kanalu između Hvara i Korčule plivala je oko Pločice...

Plivala je i oko Jabuke i Brusnika, a sredinom studenoga Dina Levačić svoj projekt namjerava završiti gdje i počela i splitskom akvatoriju, a kako napreduje možete pratiti na njenom Facebook profilu.

dm