Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024
ANDRO VLAHUŠIĆ:

DUBROVNIK NIJE PRIHVATIO RAZVOJNI KONCEPT TURIZMA NEGO KONCEPT ZABRANA

Turisti na Stradunu Turisti na Stradunu Foto: Tonći Plazibat / CROPIX


„Ako se ne razvijaš, stagniraš”, kaže u novom priopćenju nezavisni vijećnik Andro Vlahušić, koji smatra kako u proteklih osam godina Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika nisu razvili nijedan novi hvalevrijedan proizvod koji bi unaprijedio turizam i održao ga konkurentnim s drugim hrvatskim i svjetskim destinacijama već se sve svelo na zabrane i regulacije.

„Nažalost, nije se prihvatio razvojni koncept turizma nego koncept zabrana ili regulacije. Zabranit ćemo privatni smještaj u povijesnoj jezgri i višestambenim zgradama, zabranit ćemo glazbu i buku u večernjim satima, oduzimat ćemo stolove na javnim površinama. Nećemo suncobrane, ležaljke i sladoled na plažama. Dubrovnik će biti grad reda i tabrana, što će postati naša glavna promotivna poruka, upućena Urbi et Orbi, gradu i svijetu.

Dok se ovih dana po Hrvatskoj otvaraju novi hoteli ili najavljuje otvaranje Kupara, Tri sestrice, naš Belvedere stoji isti kao 1991. godine. Nije određeno još ni pomorsko dobro, kako bi se najbolji hrvatski hotel počeo graditi. Na Babinu kuku nema novih hotela, ni kongresne dvorane kako je najavljivano.

Nije obnovljen nijedan ljetnikovac u Rijeci Dubrovačkoj, gradu, Lokrumu, usprkos ogromnim europskim sredstvima i prihodima od Dubrovnikpassa, zidina. Nisu osvijetljene zidine, niti stvoreni tehnički uvjeti za siguran večernji obilazak makar maloga dijela zidina. Nije izgrađena, niti produžena nijedna nova plaža. Zadnja nova plaža bio je Mandrač, koja je postala središnja plaža za građane Dubrovnika. Ovo ljeto plaža Uvala Lapad, kao i većina dubrovačkih plaža i kupališta bit će bez suncobrana, ležaljki, sladoleda, kave, hladnih napitaka.” - naveo je između ostalog Vlahušić.

jp