Četvrtak, 23 Studeni 2023
Pelješke turističke zajednice i IQM

DODIJELJENI CERTIFIKATI KVALITETE ZA TURISTIČKE DIONIKE NA PELJEŠCU

DODIJELJENI CERTIFIKATI KVALITETE ZA TURISTIČKE DIONIKE NA PELJEŠCU Foto: jp


U Muzeju vinogradarstva i vina PZ Putniković održana je jučer svečana dodjela IQM Destination certifikata dionicima koji su se uključili u projekt upravljanja kvalitetom u destinaciji koju provode Turistička zajednice Ston, Janjina, Trpanj i Orebić od 2020. godine s partnerom Fell IQM. Turističke zajednice dodijelile su 68 certifikata kvalitete čime se potvrdila visoka kvaliteta usluge i proizvoda destinacije Pelješac.

Turističke zajednice s poluotoka Pelješca (Orebić, Trpanj, Janjina i Ston) kroz projekt upravljanja destinacijom potiču umrežavanje dionika i ujednačavanje kvalitete. Projekt Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Pelješac odabran je kao najbolji model razvoja turizma poluotoka, jer osigurava put do zadovoljstva svih dionika u turizmu, od lokalnog stanovništva, turističkih subjekata do turista.

Kroz projekt su provedene brojne aktivnosti usmjerene na unapređenje kvalitete i umrežavanje ponude na poluotoku Pelješcu, međusobnu suradnju četiri TZ i pojedinih dionika, sinergijski učinak promocije te preporuku i poticanje na izvrsnost, ali i mjerenje indikatora održivog razvoja te Pelješac zahvaljujući izuzetnom trudu svih uključenih u ovom trenutku ima ocjenu kvalitete 91,5 posto.

jp