Srijeda, 24 Travanj 2024
DODIK JE KAZAO KAKO ĆE DO KRAJA GODINE BITI IZDANA GRAĐEVINSKA DOZVOLA

DOBROSLAVIĆ: PREMA ESPO KONVENCIJI USTRAJAT ĆEMO NA NAŠEM STAVU O AERODROMU TREBINJE

Župan Nikola Dobroslavić Župan Nikola Dobroslavić Foto: DNŽ
Piše:

Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nedavno najavio kako će do kraja godine biti spremna građevinska dozvola za izgradnju zračne luke kod Trebinja, župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić na Županijskoj skupštini, još je jednom izrazio protivljenje tom projektu.

- Vrlo neugodno smo iznenađeni izjavom Milorada Dodika jer je za nas ta investicija, koja ugrožava vodoopskrbu Dubrovnika i njegova područja, neprihvatljiva. Naš stav istaknut je i u Deklaraciji koju je usvojila ova Županijska skupština. Dakle, za nas je neprihvatljivo da se taj projekt realizira na lokaciji Taleža. Nemamo problem s projektima koje susjedna država planira na svom području dok ti projekti ne ugrožavaju područje Dubrovačko – neretvanske županije i Republike Hrvatske i u tome ustrajemo. - kazao je župan Dobroslavić.

- Resorno Ministarstvo je podnijelo prigovor na Republici Srpskoj radi izgradnje zračne luke i mi ćemo prema ESPO konvenciji ustrajati da se naš stav ispoštuje. Na to imamo pravo. Taj projekt ima negativan utjecaj na Županiju i učinit ćemo sve da se ta lokacija na kojoj je planirana zračna luka promijeni za neku drugu lokaciju koja je za njih pogodna, a ne ugrožava Dubrovačko – neretvansku županiju. - kazao je župan Nikola Dobroslavić.