Ponedjeljak, 12 Veljača 2024
ZADUŽIT ĆE SE ZA JOŠ 2,35 MILIJUNA EURA, GRAD PLOČE JAMAC

DIREKTOR IZVORA PLOČE NIJE SMATRAO POTREBNIM VIJEĆNICIMA OBRAZLOŽITI NOVO KREDITNO ZADUŽENJE

Miljenko Polić Miljenko Polić Foto: arhiva jp


Gradsko vijeće Grada Ploča odobrilo je novo zaduženje Izvoru Ploče, a Grad će ujedno biti i jamac toj tvrtki za kredit u iznosu od 2,35 milijuna eura. Sredstva će biti utrošena u projekt pločanske aglomeracije, odnosno razvoj vodnokomunalne infrastrukture.

Oporbi pak u pločanskom Gradskom vijeću nije baš najbolje „sjela” takva odluka posebice jer direktor Izvora Ploče Miljenko Polić nije došao na nedjeljnu sjednicu Gradskog vijeća kako bi obrazložio novo zaduženje i uostalom odgovarao na pitanja vijećnika.

„Kako drugačije nazvati direktora Izvora Ploče i gradonačelnika Grada Ploča nego Geppetto i Pinocchio”, kažu iz pločanskog HDZ-a navodeći: „Ako današnjem zaduženju pridodamo i stara u iznosu od 1,56 milijuna eura (iz 2021. i 2023. godine) dolazimo do gotovo 4 milijuna eura ukupnog zaduženja Izvora.”

„Ovim iznosom bi se trebali platiti zaostaci izvođačima za zadnja tri mjeseca prošle godine, a da je vodstvo Izvora imalo samo malo sposobnosti, te da su se isti platili do 31.12.2023., 70% iznosa bi sufinancirala EU.” - tvrde iz HDZ-a u priopćenju nakon sjednice.

„U prilog ozbiljnosti govori i situacija s izvođačima koji imaju mogućnost raskinuti ugovor nakon više od 90 dana neplaćanja dospjelih faktura. Osim toga, Vlada RH je u međuvremenu, zbog kašnjenja radova na projektima aglomeracije u RH od 1.1.2024. odlučila sufinancirati ostatak izgradnje aglomeracije u istom postotku kao i EU (70%), a danas se vladajući i direktor društva pozivaju na čekanje nacionalnih sredstava iako nisu bili sposobni povući sve novce iz EU fondova kao što su to napravili drugi gradovi.” - pišu u HDZ-u.

„Na sve ove probleme direktor Polić (lažljivi Pinokio) odmahuje rukom i maže oči vladajućima skrivajući vlastite greške i nesposobnost. Njegov bezobrazluk i uobraženost ide toliko daleko da je danas odlučio ne tratiti vrijeme svojim dolaskom na sjednicu GV već je odlučio otići na put te se u maniri “velikih managera” nije niti potrudio da vijećnicima objasni razloge zahtjeva za kredit. Izgleda da su svi ovi problemi previše nebitni da bi vlastitom prisutnošću pripomogao gradonačelniku u objašnjavanju novih zaduženja.” - zaključuju u pločanskom HDZ-u.

dm