Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024
NAKON REMIJA S TALIJANIMA

DALIĆ: IMALI SMO SVE U SVOJIM RUKAMA, OVO JE NEUSPJEH

Izbornik Zlatko Dalić Izbornik Zlatko Dalić Foto: Ante Čizmić / CROPIX


Imali smo sve u svojim rukama pa primamo golove u zadnjim minutama protiv Albanije i Italije, kazao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, nakon 1:1 protiv Italije.

Do 98. minute Hrvatske je vodila 1:0 čime je imala osiguran prolaz u osminu finala i subotnji ogled protiv Švicarske. Tada je primila pogodak i nakon 1:1 Hrvatska mora čekati povoljan razvoj u čak četiri utakmice kako bi se probila među 16 najboljih reprezentacija.

„Teško je pronaći prave riječi. Mogu samo čestitati dečkima na predstavi. Na borbi, htijenju i žrtvi koju su pokazali. Ali, ovo očito nije naš turnir. Primimo taj pogodak kroz sredinu, ostane nam igrač sam na strani i fantastično nam zabije“, snuždeno je komentirao ogled protiv Talijana izbornik Dalić.

„Nikako se ne mogu složiti da smo bili loši u prvom poluvremenu. Bili smo dobri, taktički smo odigrali kako smo htjeli. Željeli smo imati posjed, čuvati lopti i ne primiti gol kao što nam se dogodilo protiv Španjolske i Albanije. Kasnije je teško hvatati zaostatak. Krenuli smo u drugom poluvremenu i zabili. Sve je bilo kako smo planirali. Osim samog kraja. Osam minuta nadoknade neću ni komentirati. Osmina finala? Ne, imali smo sve u svojim rukama, a sada se odvijaju stvari na koje ne možemo utjecati“, rekao je Dalić te zaključio:

„Najviše mi je krivo naših navijača koji su nas fantastično pratili na svim utakmicama. Nismo prošli skupinu i ovo je neuspjeh“, dodao je hrvatski izbornik.

(Hina)