Subota, 13 Siječanj 2024
UZ OBILAZAK CENTRA ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU GRADONAČELNIK METKOVIĆA ODRŽAO I RADNI SASTANAK S MINISTRIMA

DALIBOR MILAN NAKON SASTANKA S MINISTRIMA NAJAVIO NEKOLIKO NOVIH PROJEKATA

DALIBOR MILAN NAKON SASTANKA S MINISTRIMA NAJAVIO NEKOLIKO NOVIH PROJEKATA Foto: DNŽ


U Metkoviću se uskoro otvara Centar za djecu s teškoćama u razvoju, a nakon završetka radova gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan ističe kako je „riječ o hvalevrijednome projektu koji će, između ostaloga, omogućiti ranu detekciju problema te vrlo važno – ranu intervenciju”

- Zbog toga se želim zahvaliti Dubrovačko - neretvanskoj županiji, županu Dobroslaviću, Vladi RH te resornom Ministarstvu. - kaže Milan nakon jučerašnjeg obilaska Centra koji je smješten u neiskorištenome dijelu zgrade Dnevne bolnice Metković, a u njemu će se pružati usluge djeci s poteškoćama u razvoju iz Metkovića i doline Neretve, ali i iz ostalih dijelova Županije.

Otvaranje Centra bit će nakon natječaja u sklopu kojega će se odabrati Udruga koja će pružati usluge.

- Vrijednost investicije je oko 450 tisuća eura. Veći dio sufinancira Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Metković participira s 33 tisuće eura, a dio sredstava je osigurano putem natječaja Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU. Nažalost, u Metkoviću i dolini Neretve imamo velik broj djece s poteškoćama u razvoju te je ovaj Centar zaista potreban. Riječ je o hvalevrijednome projektu koji će, između ostaloga, omogućiti ranu detekciju problema te vrlo važno – ranu intervenciju! Zbog toga se želim zahvaliti Dubrovačko - neretvanskoj županiji, županu Dobroslaviću, Vladi RH te resornom Ministarstvu. Međutim, želim se zahvaliti i na odličnoj suradnji na svim ostalim projektima koji su realizirani te koji su pred nama. Naime, prije samoga obilaska Centra, održao sam i sastanak s ministrima Butkovićem i Bačićem na kojem smo razgovarali o vrlo bitnim infrastrukturnim projektima u gradu. - naveo je Milan.

- Ponosan sam što mogu najaviti početak radova na rekonstrukciji Ulice Zrinskih i Frankopana, čija procijenjena vrijednost je oko 3,1 milijuna eura. Također, uskoro očekujemo i ishođenje građevinske dozvole za kružni tok na Lučkome mostu, a u fazi ishođenja je i građevinska dozvola za projekt izgradnje spojne ceste Metkovića na autocestu. Sve su to važni projekti za Grad Metković koji će dodatno pridonijeti razvoju grada. - kaže metkovski gradonačelnik Dalibor Milan.

jp