Ponedjeljak, 22 Travanj 2024
ZA DVOJICOM POČINITELJA SE JOŠ TRAGA

ČETVORICA U OPUZENU NAPALI STARIJU ŽENU, VEZALI JE, POPRSKALI PEPER SPREJOM I OPLJAČKALI, PODIGNUTA JE OPTUŽNICA

Piše:

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv četvorice okrivljenika koji su u Opuzenu napali stariju ženu u njezinoj kući i opljačkali je.

Četvorica nasilnika i pljačkaša krajem svibnja prošle godine u Opuzenu su u noćnim satima kroz prozor, provalivši, ušli u kuću 77-godišnjakinje, oborili je na pod, vezali je trakom, a da im starija žena valjda ne naudi ili što li su već zamislili, još su je i poprskali peper sprejom. Nakon toga su iz kuće uzeli veći iznos novca i veću količinu zlatnine.

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) nije izvjestilo od kojoj se vrijednosti radi, a kako piše u priopćenju optužnica je podignuta protiv trojice državljana Bosne i Hercegovine (rošeni 1988., 2003. i 2000.) i jednog državljanina Republike Hrvatske (1999.) zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva.

Dvojica okrivljenika su već u istražnom zatvoru, jedan od trojice državljanina BiH i 25-godišnji državljanin Hrvatske. Državno odvjetništvo predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora što je Županijski sud u Dubrovniku prihvatio i produljio istražni zatvor okrivljeniku koji je strani državljanin i ne prebiva u Republici Hrvatskoj, dok je okrivljeniku koji je u istražnom zatvoru, a koji je državljanin Republike Hrvatske, gdje i prebiva, odredio mjere opreza. Državno odvjetništvo će podnijeti žalbu na odluku o određivanju mjera opreza, odnosno tražiti da se i 25-godišnjaku produži boravak u pritvoru.

Za dvojicu preostalih okrivljenika iz Bosne i Hercegovine izdani su međunarodna tjeralica i europski uhidbeni nalog, a predloženo je suđenje u odsutnosti.