Petak, 05 Srpanj 2024
PRVI RESTORAN „TETA OLGA” OTVORIO JE 1974. GODINE

ANTE ŠTRBIĆ DOBITNIK JE PLAKETE „ZLATNE RUKE”

Anti Štrbiću plaketa je dodijeljna na svečanoj Akademiji u Zagrebu Anti Štrbiću plaketa je dodijeljna na svečanoj Akademiji u Zagrebu Foto: HOK


Ugostitelj iz Ploča Ante Štrbić dobitnik je plaketa „Zlatne ruke” s pisanim priznanjem koja mu je uručena nedavno u Zagrebu na svečanoj Akademiji povodom Dana Hrvatske obrtničke komore.

Ante Štrbić Fulin prvi je predsjednik Udruženja obrtnika Ploča, a bio je član Upravnog odbora ovog Udruženja u četiri mandata. Sudjelovao je i u radu Obrtničke komore Dubrovačko neretvanske županije gdje je bio dopredsjednik Obrtničke komore županije i član Upravnog odbora u dva mandatna razdoblja. Bio je i predstavnik Obrtničke komore Dubrovačko neretvanske u Skupštini Hrvatske obrtničke komore. Vrlo aktivan je bio i u radu ceha ugostitelja, te je i u cehovima obnašao vodeće funkcije.

Ante Štrbić jd vrlo aktivan u strukovnom obrazovanju jer je bio član komisija za majstorske ispite i za ispite o stručnoj osposobljenosti, a kroz njegov lokal prošlo je mnoštvo učenika koji danas rade u struci ili vode vlastite obrte.

Ante Štrbić dobitnik je mnogih priznanja za svoj rad: Nagrada grada Ploča za životno djelo, Priznanje Udruženja obrtnika Ploča, Povelja Obrtničke komore Dubrovačko neretvanske županije, Priznanje 116 brigade i mnoga druga.

Prvi restoran „Teta Olga” otvorio je 24. prosinca 1974. godine te uskoro obilježava pedeset godina rada u obrtništvu. Nakon toga slijedile su razne lokacije i poslovni prostori da bi na kraju Ante kupio vlastiti poslovni prostor i otvorio lokal „Fulin” smješten na pločanskoj rivi. Radi se o uglednom obrtniku s iznimnim poslovnim rezultatima koji redovno ispunjava sve poslovne obaveze.

Sudionik je Domovinskog rata čiji je kraj dočekao sa činom poručnika. Dobio je Spomenicu domovinske zahvalnosti, a član je i braniteljske udruge gdje je jedno vrijeme bio dopredsjednik.

Treba naglasiti kako je Štrbić svoju zasluženu mirovinu zamrznuo da bi i dalje vodio svoj uspješni restoran. Cijeli svoj radni vijek proveo je u svoj radnji bez ijedne mrlje na karijeri.

Ante Štrbić bio je i sudionik Domovinskog rata čiji je kraj dočekao sa činom poručnika. Dobio je Spomenicu domovinske zahvalnosti, a član je i braniteljske udruge gdje je jedno vrijeme bio dopredsjednik. Obnašao je i mnoge volonterske dužnosti u Pločama, tako je bio dugogodišnji predsjednik Turističke zajednice grada Ploča, predsjednik vijeća Pučkog učilišta, predsjednik NK Jadran, dopredsjednik RK Dalmatinke itd.. Kako sam kaže u svom radnom vijeku obnašao je 27 volonterskih dužnosti u Pločama i županiji.

jpa