Srijeda, 31 Siječanj 2024
RIJEČ JE O DJELATNOJ VOJNOJ OSOBI

VLASNIKU PSA KOJI JE IZGRIZAO STARICU PRIJETI DO OSAM GODINA ZATVORAVlasnika psa koji je u Zadru nasmrt izgrizao 82-godišnjakinju policija je pritvorila i prijavila za kazneno djelo zbog kojeg mu prijeti od jedne do čak osam godina zatvora.

Zadarska policija izvijestila je u srijedu predvečer da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom kojega sumnjiči za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Sukladno odredbama Kaznenog zakona za počinitelje navedenog kaznenog djela propisana je kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina, navela je policija.

Nakon smrti 82-godišnje starice u Zadru koju je u stanu izgrizao staford u vlasništvu njenog unuka Ministarstvo obrane (MORH) izvijestilo je da je privedena djelatna vojna osoba, osumnjičena za "teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno izvan službe".

Ministarstvo obrane priopćilo je da su pripadnici Pukovnije vojne policije priveli, u suradnji s policijom, djelatnu vojnu osobu koju Policijska uprava zadarska tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Nakon zaprimljene dojave da je u stanu pronađena žena s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt te američki staford u vlasništvu obitelji, policija je provela očevid, a brigu o psu preuzela je nadležna veterinarska služba.

Na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva, na Odjelu patologije provedena je obdukcija nad tijelom 82-godišnje žene te je utvrđeno da je umrla od posljedica ugriza psa.

(Hina)