Ponedjeljak, 05 Lipanj 2023
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u dolini Neretve nakon dvije prirodne nepogode

TUNEL BIRINA JEDINO JE RJEŠENJE PROTIV POPLAVA, PODRŽAVAJU GA I U PLOČAMA I U VRGORCU I POJEZERJU

Sastanak u Općini Pojezerje Sastanak u Općini Pojezerje Foto: DNŽ


Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila je dolinu Neretve nakon što je velike štete poljoprivrednicima nanijela nedavna poplava, a u subotu područje Metkovića posebno je bilo pogođeno nevremenom praćenim jakom tučom koja je također izazvala velike štete na poljoprivrednim površinama.

Zajedno sa županom Nikolom Dobroslavićem i zamjenikom župana Joškom Cebalom ministrica je u prostorijama Općine Pojezerje održala sastanak s gradonačelnikom Vrgorca Milom Hercegom, načelnikom Pojezerja Borislavom Dominikovićem te zamjenikom gradonačelnika Ploča Ivanom Marevićem.

Tema sastanka bile su nedavne poplave koje su uništile velike količine poljoprivrednih nasada na području navedenih jedinica lokalna samouprave. Najveći naglasak stavljen je na projekt tunela Birina, planirane investicije Hrvatskih voda kao jedinog rješenja koji će uvelike smanjiti posljedice prirodnih nepogoda, ali i rješenja kojim će biti zadovoljni svi stanovnici tog kraja. Projekt podržavaju i gradovi Ploče i Vrogorac, kao i Općina Pojezerje, a ministrica je naglasila kako on ima podršku i Vlade Republike Hrvatske te predložila zajednički sastanak svih dionika s predstavnicima Hrvatskih voda u Zagrebu.

Jednako tako, ministrica Vučković istaknula je kako će poljoprivrednicima, oštećenima u navedenim poplavama, biti isplaćene potpore te kako će se, uz pomoć svih raspoloživih službi, ubrzati procjena štete.

vuckovic pojezerje neretva 050623 2 min

Nakon sastanka, ministrica Marija Vučković, župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo, u pratnji gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana i njegovog zamjenika Roberta Doke, obišli su područje Koševa i Vrbovaca koje je u vikendu za nama pogodila jaka tuča koja je uništila brojne kulture i izazvala velike štete. Grad Metković tražit će proglašenje prirodne nepogode.

JP