Četvrtak, 23 Svibanj 2024
U SKLOPU OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA MULTIPLE SKLEROZE

IZLOŽBA KORČULANKE ASJE BERNETIĆ U DUBROVNIKU„Kad bismo pisali konvencionalnu biografiju, napisali bismo da je Asja rođena 1962. godine u Korčuli, da se školovala u Splitu, nakon čega se vratila na svoj rodni otok. Ali ona je puno više od konvencionalne biografije – ona je ponosna majka i voljena baka, ona je pjevačica, ona je umjetnica, ali iznad svega Asja je borkinja koja unatoč svim izazovima koje joj je dijagnoza multiple skleroze nametnula, i dalje hrabro ide dalje, pobjeđuje ograničenja invalidskih kolica i drhtavih ruka te i dalje stvara svoja mala fotografska remek – djela.” - tako su zapisali u Društvu multiple skleroze Dubrovačko – neretvanske županije za Asju Bernetić čija će izložba biti otvorena u petak, 24. svibnja, u 18 sati u vrtu hotela „Lapad”.

Izložba „Kroz Asjine oči” se održava u sklopu obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze i 20 godina postojanja spomenute Udruge multiple skleroze.

Ova izložba ujedno je i prodajna, odnosno svatko će moći izabrati jednu od izloženih fotografija te za nju donirati novčana sredstva za rad udruge.

„Donacije će biti od velike pomoći u našim aktivnostima i ostvarivanju pomoći i podrške našem brojnom članstvu. Stoga nam je Vaš dolazak i sudjelovanje u ovoj hvalevrijednoj inicijativi od neprocjenjive važnosti”, kažu iz Društva i naglašavaju: „Kažu da se snaga jednog društva očitava u odnosu prema slabijim, stoga nam je ovo zajednička prilika da pokažemo da smo snažno društvo koje je uvijek spremno pomoći i podržati one manje sretne i slabije!”

jp