Petak, 21 Siječanj 2022
DNEVNA BOLNICA METKOVIĆ PRED OTVARANJEM

Metkovci za neke specijalističke preglede više neće morati u Dubrovnik

Metkovci za neke specijalističke preglede više neće morati u Dubrovnik Foto: DNŽ


Župan dubrovačko - neretvanski Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo, u pratnji gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, obišli su, ususret tehničkom prijemu, prostore Dnevne bolnice Metković.
Projekt je pred svojim završetkom, a župan Dobroslavić izrazio je svoje zadovoljstvo.

- Ovo je projekt od velikog značaja za Metković, Dolinu Neretve i cijelu Dubrovačko - neretvansku županiju. U Dnevnoj bolnici ovdje u Metkoviću svi naši sugrađani dobit će adekvatnu zdravstvenu skrb za koju su dosad morali odlaziti u Opću bolnicu Dubrovnik. U Metkoviću će raditi liječnici iz Opće bolnice Dubrovnik, a našim sugrađanima omogućit će se specijalistički pregledi iz područja interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije. - istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

dnevnabolnicametkovic 210122 2

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan zahvalio je Dubrovačko -neretvanskoj županiji na ustrajnom zalaganju za projekt Dnevne bolnice.
- Pojedinci su govorili kako se ovaj projekt nikad neće realizirati. Mi smo ponosni što danas stojimo ispred gotovo završene Dnevne bolnice koja puno znači svim stanovnicima s područja Neretve. Dubrovačko - neretvanska županija u ovaj projekt uložila je više od 16 milijuna kuna i još jednom izražavam svoju iskrenu zahvalnost i podršku. - rekao je gradonačelnik Milan.

dnevnabolnicametkovic 210122 4

U sklopu obilaska Dnevne bolnice, predstavnici Dubrovačko - neretvanske županije obišli su i prostore budućeg Centra za djecu s poteškoćama u razvoju „Ruka prijatelja” koji će biti realiziran suradnjom Dubrovačko - neretvanske županije i Grada Metkovića. Procijenjena vrijednost projekta je 7,7 milijuna kuna, a zajedničko financiranje dogovoreno je na sastanku održanom u prostorima Grada Metkovića.

Tom prilikom, metkovski gradonačelnik upoznao je župana s projektima koje grad realizira, a među kojima se posebno ističe nadogradnja dječjeg vrtića vrijedna sedam milijuna kuna te izgradnja nove tržnice u vrijednosti pet milijuna kuna.

U radnom posjetu Metkoviću, uz župana Dobroslavića i zamjenika župana Cebala, bila je i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović te ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić.

JP