Nedjelja, 04 Prosinac 2022
U DUBROVNIKU ODRŽANA MANIFESTACIJA AERONAUT

FOTO / Hvatao se vjetar na Zmajadi u Uvali Lapad, pravili papirnati avioni i utrkivali dronovi

Zmajada za djecu i mlade privukla je velik broj posjetitelja Zmajada za djecu i mlade privukla je velik broj posjetitelja Foto: Zajednica tehničke kulture Dubrovnik


U Dubrovniku je proteklog vikenda održana Manifestacija Aeronaut 8. Program je započeo u petak predavanjem Eugena Miljana iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe, koji je predstavio tu instituciju, te govorio koji se poslovi nude, kako se upravlja zračnim prometom i zrakoplovnim informacijama.

U sklopu Šarene zime u Uvali a koja se održava u okviru Dubrovačkog zimskom festivala u subotu je održana tradicionalna Zmajada za djecu i mlade na plaži u Uvali Lapad, koja je privukla veliki broj posjetitelja koji su bili neumorni u „hvatanju vjetra" i puštanju zmajeva u zrak.

Zadnji dan manifestacije u nedjelju zaključen je zabavnim natjecanjem u izradi i bacanju papirnatih aviona te utrkom dronova, koje su vodili članovi aerokluba Nimbus Toni Pralas i Stjepo Dimnić. Svi sudionici bili su nagrađeni poklonima, neovisno o mjestu koje su osvojili.

Aeronaut 8 organizirali su Aeroklub Nimbus i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika.

JP